Vier minderjarigen tussen 15 en 17 hebben maandagavond brokken gemaakt in Brasschaat. Ze waren gaan joyriden met een gestolen wagen, maar kregen de politie op hun hielen. Tijdens de achtervolging botsten ze op een geparkeerd voertuig en reden ze tegen een politiewagen. Een inspecteur van de lokale politie van Brasschaat raakte daarbij licht gewond, meldt de informatiedienst van de gemeente.
Een 17-jarige jongen uit Antwerpen was rond 20 uur samen met een vriend uit Brasschaat aan de haal gegaan met de wagen van zijn werkgever. Ze haalden nog twee vrienden uit Brasschaat op en besloten een eindje te gaan rijden in de omgeving.

Toen de politie hen wilden tegenhouden voor een controle, sloegen ze op de vlucht. De inspecteurs zetten de achtervolging in. De minderjarigen kwamen tijdens hun dolle rit in botsing met een geparkeerd voertuig, maar konden toch ontkomen.

Op de Bredabaan in Brasschaat kon het viertal rond 1 uur geklist worden, maar niet voordat het opnieuw tot een aanrijding kwam, ditmaal met een politievoertuig. Een inspecteur van de lokale politie van Brasschaat liep daarbij lichte verwondingen op en zal tien dagen arbeidsongeschikt zijn.