Op Euronext Brussel werkte de Bel20 het ochtendverlies weg met dank aan Delhaize, Belgacom en InBev.
De Bel20 wint rond 13 uur 0,1 procent tot 4.119,78 punten. De indexkorf telt 11 stijgers en 8 dalers. In de ochtendhandel stond er nog een verlies van 0,6 procent op de tabellen.

De sterindex krabbelde overeind onder impuls van Delhaize (+2,8%), Belgacom (+1,9%) en InBev (+1,7%). De bierbrouwer stijgt daarmee tot 55,15 euro. Het beurshuis ING Wholesale Banking heeft zijn koopadvies voor InBev herhaald. 'Na de recente zwakke prestatie - de voorbije drie maanden 10 procent slechter dan de sectorgenoten - geloven we dat de komende zes maanden het negatieve sentiment positiever kan worden', luidt het. De biergroep publiceert volgende donderdag haar halfjaarresultaten.

Umicore laat 0,2 procent liggen op 146,42 euro. Analist Bernard Hanssens van Bank Degroof verhoogt zijn advies voor Umicore van hold naar accumulate. Het koersdoel wordt opgetrokken van 161 naar 166 euro. Umicore publiceert donderdagochtend zijn cijfers over het eerste halfjaar en de verwachtingen liggen hoog. Hanssens acht zelfs een verhoging van de jaarverwachtingen van de recurrente bedrijfswinst niet onmogelijk. Bovendien vindt hij de recente koerszwakte overdreven.

Dexia, het drukst verhandelde aandeel, is de grootste daler met een verlies van 2,6 procent tot 19,4 euro. Fortis verliest 0,4 procent tot 26,7 euro. KBC noteert nagenoeg onveranderd op 89,88 euro. Op Wall Street raakte maandag nabeurs bekend dat Capital One zijn Greenpoint-hypotheekdivisie opdoekt. De bank is daarmee het volgende slachtoffer in de Amerikaanse hypotheekcrisis. Greenpoint specialiseert zich onder meer in leningen onder de 417.000 dollar, waarvoor klanten geen volledige inzage in hun financiele papieren hoeven te geven.

Solvay heeft het verlies van meer dan 1 procent goedgemaakt en noteert nagenoeg stabiel op 104 euro. De Amerikaanse geneesmiddelenregulator FDA vraagt de biofarmagroep meer gegevens over het pancreasmiddel Creon in het kader van een goedkeuringsprocedure. Solvay benadrukt dat ze ervan overtuigd blijft dat de goedkeuring er komt, zeker omdat de FDA maandag schriftelijk heeft bevestigd dat Creon daarvoor in aanmerking komt. Creon is een belangrijk product in de portefeuille van Solvay dat wordt gebruikt bij de behandeling van aandoeningen aan de pancreas (alvleesklier). Het beurshuis Bank Degroof heeft zijn fair value voor Solvay verlaagd van 116 tot 110 euro.

Op de brede markt springt Innogenetics in het oog met een winst van 3,1 procent tot 8,30 euro. Het Gentse biotechbedrijf Innogenetics gaat zijn therapeutische divisie onderbrengen in een aparte dochtervennootschap. De divisie heeft als belangrijkste onderdeel een experimenteel therapeutisch vaccin voor de behandeling van hepatitis C. De afsplitsing moet het makkelijker maken om de waarde te bepalen van de therapeutica en de hoofdactiviteit, de verkoop van diagnostica. De verzelfstandiging wordt gezien als een voorbode van een volledige afsplitsing, een fusie of verkoop van de therapeuticatak. Innogenetics heeft over het tweede kwartaal een omzet geboekt van 14,2 miljoen euro, minder dan analist Christophe Van Vaeck van KBC verwacht had. Het netto- en bedrijfsverlies was wel aanzienlijk kleiner dan Van Vaeck verwacht had. Innogenetics boekte een bedrijfsverlies van 3,16 miljoen euro, terwijl het nettoverlies op 3,78 miljoen euro afklokte.

Picanol wordt 3,5 procent duurder op 14,50 euro. Analiste Nathalie Sierens van KBC Securities verhoogt het advies voor de producent van weefgetouwen van reduce naar accumulate. Ze handhaaft haar koersdoel van 15 euro. Sierens meent dat het neerwaartse risico van het aandeel Picanol is afgenomen door de appreciatie van de yen in de afgelopen weken, vandaar de adviesverhoging.

De elektronicagroep EPIQ verhoogt zijn omzetverwachting voor het hele boekjaar tot 200 miljoen euro, wat een groei van 36 procent betekent tegenover het vorig boekjaar. Over het eerste halfjaar steeg de omzet met 39,3 procent tot 97,5 miljoen euro. De bedrijfswinst steeg met 36,4 procent tot 4,5 miljoen euro. De nettowinst dikte 85,7 procent aan tot 2,6 miljoen euro. De winst per aandeel steeg van 0,06 tot 0,11 euro. Bij de eerste fixing kon geen evenwichtskoers worden gevormd. Op de fixingmarkt bedraagt de stijgingslimiet elke fixing 10 procent.