Blinde golfster lukt hole-in-one
Een Amerikaanse blinde golfster is erin geslaagd een hole-in-one te slaan, een slag vanop de tee rechtstreeks in de hole. Ze zou de eerste blinde vrouw zijn die hierin slaagt. Ze lukte de slag van haar leven in de Mahoning Valley Country Club in Lehington, in de staat Pennsylvania.
Sheila Drummond, een 53-jarige amateurgolfster en door suikerziekte blind sinds 1982, speelde zondag golf met haar man en een bevriend koppel toen ze vanop iets meer dan 130 meter de bal richting green stuurde, en het balletje tegen het vlaggenpaaltje hoorde botsen en in het gat eronder hoorde vallen.

"Ik sloeg de bal en een van mijn tegenstanders zei: "Wauw, wat een goed schot". Vervolgens zei ze: "De bal gaat over de green, nee wacht, hij gaat in de hole!", vertelde Drummond. "We snelden over de brug richting green en stelden vast dat ik mijn eerste hole-in-one had geslagen." De slag was goed voor een drie onder par, wat betekent dat de hole normaal pas na drie slagen bereikt zou moeten worden.

Drummond, die in het bestuur zit van de Amerikaanse Verening van Blinde Golfers, is ervan overtuigd dat ze de eerste volledig blinde vrouw is die een hole-in-one heeft geslagen. "We hebben het opgezocht en we zijn vrij zeker dat ik de eerste vrouw ben", aldus Drummond. "Er zijn wel al enkele mannen die erin geslaagd zijn."

Drummond begon 15 jaar geleden te golfen, geassisteerd door haar man. "Hij brengt me in de juiste stelling zodat ik in de goede richting sla en hij vertelt me hoeveel meter de bal moet overbruggen. Vervolgens kies ik een golfstick op basis van wat ik voel."