GENT - De 65-jarige Jacobus S. uit Mortsel heeft in de nacht van maandag op dinsdag zelfmoord gepleegd in zijn cel in de gevangenis van Dendermonde. Dat zegt het parket van Dendermonde. De man zat vast voor de moordpoging op zijn schoondochter, een 39-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Beveren.
Eind juli wurgde hij de vrouw in haar auto. Jacobus S. had zich verstopt in de koffer van de wagen. Hij probeerde het slachtoffer te wurgen met een plastic spanband. Een voorbijganger kon de schoonvader overmeesteren en de politie waarschuwen. De vrouw werd in uiterst kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar bezweek ze aan haar verwondingen.

Jacobus S. bekende dat hij de huwelijksbreuk van zijn zoon met het slachtoffer niet kon verwerken. Hij probeerde twee dagen na de feiten al eens zelfmoord te plegen in de gevangenis van Dendermonde, maar werd toen tijdig gevonden door cipiers. Hij werd overgebracht naar het AZ Sint-Blasius, maar belandde opnieuw in de cel. Een nieuwe zelfmoordpoging werd hem fataal.