EDINBURGH - Een dwerg, die een excentriek spektakel voor het Fringe Festival van het Schotse Edinburgh voorbereidde, moest dringend worden opgenomen in het ziekenhuis nadat hij met zijn penis aan een stofzuiger was blijven plakken.
Het incident deed zich voor toen Daniel Blackner, alias 'Kapitein Dan, de demonische dwerg van het Horrorcircus' repeteerde voor een voorstelling waarbij hij over de scène loopt met een stofzuiger bevestigd aan zijn penis.

Maar omdat de installatie die de stofzuiger aan zijn geslachtsdeel moest vastmaken stuk was, besloot de dwerg met secondenlijm aan de slag te gaan. De lijm bleek krachtiger dan hij dacht, want hij slaagde er niet meer in de stofzuiger te verwijderen. Blackner werd in allerijl naar de spoeddienst van het ziekenhuis van Edinburgh gebracht, waar het personeel een uur lang strijd moest leveren om hem te bevrijden.

'Op een overvolle spoedafdeling terechtkomen in een rolstoel, vastgekleefd aan een stofzuiger, was een van de genantste momenten van mijn leven', aldus Blackner. 'Gelukkig hebben ze mij snel geholpen en was de schaamte maar van korte duur'.

Bekijk foto's van deze en andere stunts van Kapitein Dan: