Steve Darcis, Stefan Wauters, Dick Norman en Caroline Maes zijn de vier Belgen die deelnemen aan de kwalificaties voor de US Open, het vierde en laatste Grand Slam-toernooi van het seizoen, dat maandag van start gaat. De kwalificaties starten vandaag.
Steve Darcis is de eerste Belg die in actie komt. De Luikenaar, het nummer 137 van de wereld, neemt het in de eerste ronde op tegen de Israëliër Noam Okun (ATP 155). De twee speelden nog nooit tegen elkaar.

Stefan Wauters (ATP 317) start tegen de Nederlander Peter Wessels (ATP 214). Ook zij ontmoetten elkaar nog nooit. De als 21e geplaatste Dick Norman (ATP 131) staat in zijn eerste ronde voor de eerste keer tegenover de Duitser Philipp Petzschner (ATP 287).

Bij de vrouwen mag Caroline Maes (WTA 163) het, ook al voor de eerste keer in haar carrière, opnemen tegen de Argentijnse Ma. Emilia Salerni (WTA 117), het 13e reekshoofd.

De loting voor de hoofdtabel gebeurt woensdag. Justine Henin voert het deelnemersveld aan bij de vrouwen. Bij de mannen zijn Olivier Rochus, Kristof Vliegen en Xavier Malisse ingeschreven.