Serge Baguet stopt op 11 september
Wielrenner Serge Baguet zet een punt achter zijn carrière. Dat meldt zijn werkgever Quick Step-Innergetic. De Belgische kampioen van 2005 rijdt op 11 september in Desselgem zijn laatste wedstrijd.
"Ik besliste al een hele tijd terug dat 2007 mijn laatste jaar als profrenner zou worden", vertelt Baguet, die in de Tour de France van 2001 de rit naar Montlucon won. "De voorbije maanden vroeg iedere dag wel iemand wanneer ik mijn laatste wedstrijd zou rijden. Zaterdag werd ik 38 jaar, ik denk dat dit het juiste moment is om afscheid te nemen. De voorbije maanden ondervond ik erg veel last van mijn rug. Die pijn heeft zeker een rol gespeeld in mijn beslissing om een punt achter mijn carrière te zetten."

"Samen met het team heb ik beslist dat Desselgem mijn laatste race wordt", gaat Baguet verder. "Het wordt een fantastisch feest met veel van mijn vrienden. Ik hoop dat mijn fans die dag massaal afzakken naar Desselgem. Voor mij wordt het een heel speciaal moment, dat ik graag wil delen met de mensen die belangrijk zijn geweest voor mij."

Serge Baguet, die de zoon is van gewezen beroepsrenner Roger Baguet, startte zijn profcarrière in 1991 bij Lotto. In zijn eerste vier seizoenen won hij 8 wedstrijden. In 1996 stapte hij over naar Vlaanderen 2002, maar na dat jaar (en twee seizoenen zonder zege) hield hij het profwielrennen voor bekeken. Hij ging aan de slag als dakwerker in de firma van zijn schoonvader.

In 2000 maakte Baguet echter zijn comeback in het peloton, opnieuw bij Lotto. Het jaar daarop boekte hij zijn grootste overwinning: de rit naar Montlucon. De volgende jaren behaalde Baguet vooral ereplaatsen: hij werd onder meer tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne en de GP Ouest France. In 2005 stond Baguet er plotseling weer. Hij won twee ritten in de Ruta del Sol en veroverde de nationale driekleur. In 2006 stapte hij over naar Quick Step-Innergetic, waar hij zich in de Belgische kampioenentrui als meesterknecht van Tom Boonen het pleuris reed. Baguet sluit zijn carrière af met 16 zeges op zijn palmares.