De Franse recidivistische pedofiel die woensdag is opgepakt in Frankrijk omdat hij een jongetje heeft ontvoerd en verkracht, verklaarde aan de onderzoekers dat hij een veertigtal kinderen 'gekend' heeft. Hij werd voor amper drie aanrandigen veroordeeld. Dat meldt de krant Le Parisien dinsdag.
'Ik heb in mijn leven zowat veertig kinderen gekend, maar ben maar voor drie veroordeeld', zo bekende hij. Volgens een politieagent die door de krant geciteerd wordt, heeft hij hen niet noodzakelijk allemaal verkracht, maar kan het ook gaan om seksuele aanrakingen of exhibitionisme.

'We zullen zijn verleden nauwkeurig natrekken om eventuele andere slachtoffers te vinden', aldus de agent.

De politie wilde ook weten of de man buiten het jongetje Enis nog andere kinderen benaderd heeft sinds zijn vrijlating op 2 juli. De 61-jarige Francis Evrard zei daarover: 'Ik heb andere kinderen ontmoet in speelzalen en parken, maar heb geen contact met hen gezocht'.

De man zat in Caen een gevangenisstraf van 27 jaar uit voor de verkrachting van twee jongens van zeven en acht jaar. Door strafvermindering werd dat herleid naar achttien jaar. Ook in 1975 en 1985 werd hij al een keer veroordeeld.

De verkrachting van Enis heeft de publieke opinie in Frankrijk geschokt, vooral omdat Evrard door de gevangenisarts het potentiemiddel Viagra kreeg voorgeschreven.