NEW YORK- De Zwitser Roger Federer en onze landgenote Justine Henin zijn als eerste geplaatst voor de US Open, het vierde en laatste Grand Slam-toernooi van het seizoen, dat volgende week maandag van start gaat. Woensdag wordt er in New York geloot voor de eerste ronde.
Federer, die in New York zijn titel verdedigt, heeft al twaalf Grand Slam-zeges op zijn palmares staan. Hij is nog maar twee zeges verwijderd van het record van de Amerikaan Pete Sampras (14). Federer begint straks voor het vierde jaar op rij als het nummer één van de wereld aan de US Open. De Spanjaard Rafael Nadal is tweede reekshoofd, voor de Serviër Novak Djokovic (3e), de Rus Nikolay Davydenko (4e) en de Amerikanen Andy Roddick (5e) en James Blake (6e).

Justine Henin, die dit seizoen al zeven toernooien won, verloor vorig jaar in de finale van de Russin Maria Sharapova, die nu tweede reekshoofd is. Het duo wordt gevolgd door de Servische Jelena Jankovic (3e), de Russin Svetlana Kuznetsova (4e, winnares in 2004) en de Servische Ana Ivanovic (5e).