VIGO - De 36-jarige Spanjaard José Luis Arrieta start zaterdag 1 september in Vigo met het rugnummer een in de Ronde van zijn land. De organisatoren besloten om de teams in alfabetische orde te plaatsen. Het nummer een komt zo aan het Franse team AG2R toe.
Normaal start de winnaar van de vorige editie met het nummer een. Maar dat is de Kazach Alexandre Vinokourov, die tijdens de Tour op bloeddoping betrapt werd. Zijn team Astana, dat door meerdere dopingzaken geplaagd wordt, is niet welkom in de Vuelta.

De directie van de Ronde van Frankrijk werd met een gelijkaardig probleem geconfronteerd. Ook de winnaar van de Tour 2006, de Amerikaan Floyd Landis, werd immers op doping betrapt. De tourdirectie loste het op door geen nummer een toe te kennen en de nummering met elf te beginnen.

Volgens AG2R is de directie van de Ronde van Spanje 'opgetogen' over de beslissing van het team om Arrieta met het nummer een te laten starten. 'Hij is iemand die zich altijd ingezet heeft voor de wielersport en dat nog steeds doet.' Vorig jaar won Arrieta de 19e etappe in de Vuelta.