DOORNIK - Het bedrijf Höganäs in Aat, waar eind juni al een gijzeling plaatsvond en een grote hoeveelheid materiaal gestolen werd, heeft zaterdag mondelinge bedreigingen ontvangen. De beveiliging zal verhoogd worden.
Toen een bewakingsagent zaterdagmiddag zijn ronde langs de onderneming in Aat deed, werd hij door een aantal mannen in een grijze auto geroepen. Ze waren gewapend. Een van de inzittenden uitte bedreigingen aan de bewaker. 'Weldra zullen we bekomen wat we zoeken', verklaarde hij. Vervolgens gingen ze er vandoor.

Höganäs, waar een 170-tal mensen werken, is gespecialiseerd in de productie van poeders van metaallegeringen voor de auto-industrie.

In de nacht van 17 op 18 juni werd een aantal arbeiders gegijzeld door gemaskerde en gewapende mannen. Ze werden vastgebonden en in een ruimte opgesloten. Vervolgens stalen de dieven tonnen molybdeen, kobalt en nikkel. In totaal werd twintig tot dertig ton metaal gestolen. De buit was meer dan een half miljoen euro waard.

Na het nieuwe incident zal de bescherming van het bedrijf verhoogd worden, zowel door bewakingsagenten als door de politie van Aat.

Het dossier wordt onderzocht in Doornik.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig