Hamilton: 'totaal ongedeerd en gemotiveerd'
NÜRBURGRING - De Brit Lewis Hamilton is 'totaal ongedeerd' en 'erg gemotiveerd' voor de GP van Europa Formule 1 van zondag op de Nürburgring, na zijn ongeval tijdens de kwalificaties van zaterdag. Dat meldt zijn renstal McLaren-Mercedes in een communiqué na de medische onderzoeken.
De uiteindelijke beslissing over de deelname van Hamilton volgt 'zondagmorgen door de dokter van de Internationale Automobielfederatie (FIA), Gary Hartstein', aldus McLaren-Mercedes, dat er wel van overtuigd is dat Hamilton zal rijden.

'McLaren-Mercedes is zeer gelukkig te bevestigen dat Lewis Hamilton compleet ongedeerd is na zijn ongeluk van zaterdag tijdens de kwalificaties op de Nürburgring', aldus het communiqué. 'Na een volledig onderzoek in het medisch centrum van het circuit, werd hij per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Koblenz, waar hij een scan onderging die geen enkel letsel aan het licht bracht. Lewis heeft geen enkele blessure en is zeer gemotiveerd voor de wedstrijd.'

De 22-jarige Hamilton kreeg kort voor het einde van de kwalificaties een klapband aan een snelheid van 260 km/u en knalde in een bandenmuur.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig