Gent nog lang niet in UEFA Cup
Het wordt straks absoluut geen plezierreisje naar het hoge noorden voor AA Gent. Een stug Aalborg ging met een doelpuntje in geschenkverpakking meer dan tevreden naar huis en zorgt komende zondag (aftrap 18.00 uur) ongetwijfeld voor een warm onthaal.
AA Gent probeerde de Denen meteen naar de keel te grijpen, maar Aalborg zette een moeilijk te ontwrichten organisatie neer. Bijna was de vroege voorsprong toch een feit, maar het doelpunt van Olufade werd wegens twijfelachtig buitenspel afgekeurd. De Buffalo’s combineerden niet onaardig, maar de laatste pass was soms van bedenkelijke kwaliteit. De wedstrijd lag ook te vaak stil, enerzijds door het vrij potige spel van de Denen, maar ook omdat de Zwitserse ref bij het minste contact floot. Een rechtstreekse vrije trap van Azofeifa verdween ei zo na in doel en even later werd een hoekschop van de Costa Ricaan op de lijn weggewerkt. Gent probeerde - onder impuls van een enthousiast thuispubliek - de druk nog op te voeren, maar kwam op het halfuur goed weg toen de gevaarlijke spits Prica plots alleen voor Martinovic opdook. Zijn kopbal werd door de Fransman vanonder de lat weggetikt. Na een schitterende combinatie scheerde een pegel van Azofeifa de lat en toen Grondin in de slotminuut zwaar uithaalde kwam Foley een voetje te kort om de terugspringende bal binnen te trappen.

Vermijdbaar tegendoelpunt

Nauwelijks twee minuten na de hervatting ging Enevoldsen in de zestien totaal onnodig aan het shirt van Zewlakow hangen en Olufade bezorgde vanop de stip Gent de broodnodige voorsprong. De Denen waren even het noorden kwijt en Olesen ontsnapte aan de uitsluiting toen hij Zewlakow neertrok.

Azofeifa krulde de vrije trap net over de kruising. Even later gebeurde op een wel zeer knullige manier waar op het Europese toneel zo voor gevreesd wordt. Curth kreeg vrije doorgang van Moia, Martinovic verliet onoordeelkundig zijn doel, de traag hobbelende bal ging eerst nog tegen de paal en werd uiteindelijk door Nomvethe binnengefrommeld. De man ging zijn doelpunt wel iets te uitbundig vieren met de meegereisde fans en kreeg als bedankje van de ref een tweede gele kaart. Het was nu de thuisploeg die na deze optater even op zoek moest naar de goede kadans. Olufade ging op wandel in het strafschopgebied, maar knalde onbegrijpelijk over. Sollied greep in en wisselde Moia voor Vermuth. De Israëliër schotelde Olufade nog een niet te missen kans voor, maar de Togolees knalde voorlangs.

DOELPUNTEN: 48’ Olufade (strafschop) 1-0, 55’ Nomvethe 1-1
GELE KAARTEN: 27’ Olesen, 32’ Nomvethe, 89’ De Beule
RODE KAARTEN: 55’ Nomvethe (2 x geel)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig