DOORNIK - Drie mannen hebben zaterdagochtend de AD Delhaize in Leers-Nord, een deelgemeente van Estaimpuis, overvallen. De directie en het personeel konden zich in een ruimte verstoppen. De overvallers sloegen op de vlucht zonder buit. Op 8 juli werd al eens een gewapende overval gepleegd op de winkel.
Rond 9 uur parkeerde een blauwe Golf zich tegenover de supermarkt. In het voertuig, dat donderdag gestolen werd in het Franse Wattrelos, zaten drie mannen. Een van hen zette zich met een metalen stang in de hand voor de toegang. Gewapend met een pistool vielen de twee anderen de Delhaize binnen.

De zeven klanten werden bedreigd en moesten op de grond gaan liggen. Een van hen was een politieagent in burger.

Terwijl de twee overvallers door de winkel liepen, slaagden de kassier, de kassierster, de uitbater van de winkel en zijn ouders er in zich in een bureau te verschansen. Toen de gangsters merkten dat ze geen toegang tot de kluis hadden, sloegen ze op de vlucht in de richting van de Franse grens.

Volgens het parket van Doornik liet de camerabewaking toe interessante elementen te onderscheiden.

Het toeval wil dat de politieagent die getuige was van de overval, reeds belast was met het onderzoek naar de overval in dezelfde winkel op 8 juli. Die dag maakten twee gemaskerde en gewapende mannen duizend euro buit.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig