BEIJING - Een geestelijk gestoorde man heeft vrijdag in een kleuterschool in Jun’an in de Zuid-Chinese provincie Guangdong achttien kleuters en een onderwijzeres aangevallen met een moersleutel. Daarna vluchtte hij op een motor en probeerde zelfmoord te plegen. De politie heeft de man in zijn woning gearresteerd en naar het ziekenhuis gebracht omdat hij zichzelf in de buik had gestoken. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua zaterdag gemeld.
De man was volgens krantenberichten de school binnengekomen door zich voor te doen als een van de ouders die op hun kinderen stonden te wachten, toen hij er plotseling op los sloeg. Ook de leerkracht kreeg een klap op haar hoofd, maar toen ze de man een schop gaf vluchtte hij weg.

Incidenten waarbij kinderen of scholieren worden aangevallen komen de laatste jaren regelmatig voor in China. Doorgaans zijn de daders geestelijk gestoord of gaat het om persoonlijke conflicten. In juni ging een man vier scholieren met een mes te lijf op een school in de zuidelijke stad Fuzhou. Daarbij raakte een van hen zwaar gewond. In dezelfde maand schoot de politie in het zuiden van China een vermoedelijk geestelijk gestoorde man dood die dreigde een school op te blazen met dynamiet. In de provincie Guangdong drong een man een lagere school binnen en stak een van de leerlingen dood met een keukenmes. Volgens de media had hij een conflict gehad met de ouders van het kind.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig