De voorbije week zijn duizenden liters olie in de rioleringen van Wilsele, nabij Leuven, gelekt. Dat bevestigt Aquafin zaterdagnamiddag. Er zijn volgens de waterzuiveraar de voorbije dagen nooit problemen geweest voor het milieu of de bevolking.
Aquafin stelde maandag en dinsdag problemen vast met het gezuiverde water. 'Via de rioleringen was er olie in het water terechtgekomen', zegt Sabine Schellens van Aquafin. 'In eerste instantie vonden we de oorzaak van de lek niet en stelden we een pv tegen onbekenden op.'

Dinsdag ontdekten de inspecteurs van Aquafin dat de lekkende olie afkomstig was van het nabij gelegen bedrijf Celis, aldus Schellens. Via een kapotte klep bij het bedrijf lekte kerosine in de riolering. Of het bedrijf de olie met opzet liet lekken, is niet geweten.

Volgens Schellens zijn er sinds vrijdag geen problemen meer met de waterzuivering. 'De kwaliteit van het water zit volledig binnen de normen. Er was dus nooit een gevaar voor het milieu of de gezondheid van de inwoners', aldus Schellens.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig