Bestuurder die zwaar ongeval veroorzaakte was 'in slaap gevallen'
De autobestuurder die zaterdagmorgen een motorrijder aanreed op de E40 in Lotenhulle (Aalter), was naar eigen zeggen in slaap gevallen. Dat zegt het Gentse parket, dat het dodelijke ongeval onderzoekt. De autobestuurder die in de file die daarop ontstond, verongelukte, zou een manoeuvre hebben uitgevoerd.
Volgens het parket snelde de bestuurder van deze BMW nog net voor een andere auto die wilde invoegen. Hij heeft het manoeuvre met zijn leven moeten bekopen: hij raakte de andere auto, ging tegen de vangrails en kwam uiteindelijk onder een oplegger van een truck terecht. Zijn auto vatte vuur en de bestuurder werd verkoold.

De motorrijder die in het eerste ongeval werd geraakt, kwam uiteindelijk in de gracht terecht en raakte zwaargewond. Hij verkeert niet in levensgevaar. Zijn partner, die naast hem reed op een andere motor, zag het gebeuren. Na deze aanrijding ging een Audi aan het slingeren en knalde tegen de linkerachterzijde van een truck. Eén passagier in de Audi overleefde het ongeval niet.

De E40 was rond 12.30 uur zaterdag nog gedeeltelijk afgesloten in de richting van Brussel. Er stond toen nog vijftien tot achttien kilometer lange file en het verkeer moest er over één rijstrook. In de richting van de kust vormde zich een kijkfile.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig