Een meerderheid van de aandeelhouders van ABN Amro kiest voor het bod van Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander op de bank. Dat zegt bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro in NRC Handelsblad.
Groenink ziet zelf meer in een fusie met Barclays. ‘Het is inhoudelijk beter, maar niet goed genoeg qua bedrag.’ Het bankentrio biedt 71,1 miljard euro voor ABN Amro, grotendeels in contanten. Barclays blijft vooralsnog steken op circa 65 miljard euro in aandelen. De Britse bank overweegt met een beter bod te komen.

‘We hebben er rekening mee te houden dat het consortium wint’, zegt Groenink. ‘Het verschil is te groot voor veel beleggers om zelfs maar te kijken naar het Barclays-bod.’ Groenink verwacht dat hedgefondsen en Amerikaanse professionele beleggers blind voor het hoogste bod gaan. ‘Zij hebben maar één belang en dat is de hoogste prijs, in cash en vandaag graag.’

ABN Amro voerde afgelopen week voor het eerst in de maanden durende overnamestrijd formele gesprekken met het bankentrio. ‘We hebben daar niks over te onderhandelen. We kunnen hooguit zeggen dat we bepaalde dingen onaanvaardbaar vinden en dat wij dat zo naar buiten brengen, als het ons niet zint’, aldus Groenink.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig