Voor een winkelcentrum in de Zuid-Pakistaanse stad Karachi is in de nacht van vrijdag op zaterdag een bom onschadelijk gemaakt kort voordat het centrum zou vollopen voor de verkoop van het laatste Harry Potter-boek, meldt de politie.
‘Iemand belde de politie anoniem op om te zeggen dat hij een bom in een auto voor het winkelcentrum Pak Towers had achtergelaten, maar dat hij plots besefte dat er kinderen zouden zijn en dat hij ons daarom opbelde’, zei het hoofd van de gerechtelijke politie van Karachi, Manzoor Mughal.

Op het parkeerterrein van een van de grootste winkelcentra van de economische hoofdstad van Pakistan vonden de speurders in een kleine auto twee jerrycans met in totaal tien kilo poeder. De explosieven waren met een elektronische detonator verbonden. Toch vond de politie geen mechanisme om de bom tot ontploffing te brengen, aldus een politieofficier. ‘Het lijkt op een ondoordachte poging om een aanslag te plegen’, voegde hij eraan toe.

De politie zette meteen de wijk af. Jongeren begonnen er al toe te stromen om het zevende deel van de avonturen van de leerling-tovenaar te pakken te krijgen. De opening van de winkel, die zaterdagochtend vroeg gepland was, werd uitgesteld tot zaterdagmiddag.

Pakistan kampt sinds negen dagen met een ongeziene golf van aanslagen, waarbij tot dusver meer dan tweehonderd mensen werden gedood. Pakistaanse islamisten, die door Al-Qaeda gesteund worden, hebben gezworen dat ze het honderdtal van hun militanten zullen wreken die tien dagen geleden bij de belegering van de Rode Moskee in Islamabad het leven lieten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig