Het wordt de belangrijkste tijdrit van mijn leven: Floyd (Landis) is beter dan mij, maar ik zal alles geven. Als ik het podium haal in Parijs, zal ik zeer tevreden zijn, maar ik zal het maximum doen om de Tour te winnen. Als ik in normale omstandigheden niet meer dan twee minuten verlies in zo'n tijdrit, is dat voor mij een goed resultaat. Nu mag ik echter niet meer dan 29 seconden prijsgeven. Ik heb in 2003 al een gelijkaardige situatie meegemaakt: in de Ronde van Zwitserland verloor ik slechts 10 seconden op Ullrich. Dit keer is het wel een lange tijdrit van bijna 60 kilometer en laten we niet vergeten dat we al 20 dagen hebben gefietst. De benen zullen waarschijnlijk anders reageren."
Matteo Tosatto (Ita/Quick.Step/ritwinnaar): "Ik wist dat Moreni snel was, maar dat ben ik ook: ik kan zelfs een spurt met 40-50 mensen winnen. Op 500 meter van de streep wist ik dat dit een gouden kans was om te winnen. Op het einde van zo'n rit speelt vooral de frisheid mee en deze rit was mijn laatste kans. De ploeg heeft een goede Tour gereden: Tom Boonen heeft vier dagen in het geel gereden en de ploeg heeft zeer goed gewerkt. Tijdens de rit naar Morzine (donderdag) heb ik tijdens de eerste beklimming gedurende een tiental minuten last gehad van duizeligheid, waarschijnlijk door de hoogte. Tijdens de tweede rit ben ik gevallen en had ik daardoor last aan de knie, maar enkel mijn ploegmaats waren hiervan op de hoogte. Ik had nadien steeds meer last, maar ik ben blijven doorzetten."

Floyd Landis (VSt/Phonak/3e in de algemene stand): "Ik ben optimistisch voor de tijdrit, ik heb vertrouwen en hou van tijdritten. Gisteren (donderdag) was het al zoals een tijdrit; ik had een goede pedaaltred. Je kan stellen dat ik me goed heb opgewarmd."