T-Mobile ontslaat Jan Ullrich
BERLIJN - Het Duitse ProTour-team T-Mobile heeft donderdag de Duitser Jan Ullrich ontslagen. Dat maakte het het Duitse sportinfo-agentschap SID bekend. Ullrich werd de dag voor de Ronde van Frankrijk uitgesloten van deelname aan de Tour wegens verdenkingen van bloeddoping.
Ullrich liet al weten het ontslag niet te aanvaarden: ,,Het ontslag van T-Mobile is voor mij niet aanvaardbaar. Ik ben zeer ontgoocheld dat die beslissing mij niet persoonlijk werd meegedeeld, maar per fax door de advocaat van T-Mobile''.

,,Na alles wat ik voor de ploeg gedaan heb''

Het ontslag kwam Ullrich donderdag schriftelijk ter ore. ,,Ik vind het beschamend dat ik na zovele jaren goede samenwerking en vooral na alles wat ik voor de ploeg heb gedaan, word behandeld als een faxnummer''.

Ontslag zal kortstondig zijn

Vrijdag verklaarde Ullrichs manager Wolfgang Strohband dat het ontslag ongegrond is: ,,Als de gesprekken van volgende week geen verzoening brengen, zal Ullrich het ontslag juridisch aanvechten''. Strohband deelde tevens mee dat 'Der Jan' al beroep heeft gedaan op Ulrich Theune, een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. Theune beweerde reeds dat het ontslag ''kortstondig'' zal zijn.

Ullrich werd op 30 juni, daags voor de start van de Tour, samen met zijn intussen ontslagen begeleider Rudy Pevenage en ploegmaat Oscar Sevilla, geschorst door T-Mobile. Het drietal wordt ervan verdacht de hulp te hebben ingeroepen van de Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes, de spilfiguur in het Spaanse dopingschandaal.

De 32-jarige Ullrich lag tot het einde van het seizoen 2006 onder contract bij T-Mobile. De winnaar van de Tour ’97 verliet in 2003 kortstondig T-Mobile, voorheen Deutsche Telekom, om bij Team Coast (later Bianchi) te rijden. .