WILLEBROEK - Op de tweede dag van het WK voor -23-jarigen in Hazewinkel hebben Ruben De Gendt-Olivier Ek (lichte twee zonder stuurman) en Hannes De Reu (zware skiff) zich vrijdag geplaatst bij de laatste twaalf, net als Evy Geentjens op de openingsdag.
Benoit Janssens en Georges Devos waren ook erg dicht bij de halve finales. Het Antwerps-Luiks tweetal kwam slechts één seconde tekort om dat felbegeerde ticket uit de handen van de Slovenen Rogelj-Kogler te halen.

Evy Geentjens, Hannes De Reu en het duo De Gendt-EK knokken op de derde wedstrijddag voor een ticket in de A- of B-finale. De lichte dubbelvier (met Thijs Obreno, Karel D’Hont, Arne Dubois en Stijn Cornelis) en de zware vier zonder stuurman (met Winther De Grauwe, Francois Libois, Jo Chielens en Alexander Koch) weten nu al dat ze zondag de B-finale zullen varen, omdat in hun nummer respectievelijk slechts tien en twaalf boten zijn ingeschreven. Vijf van de zeven Belgische boten mogen dus op de slotdag van dit WK knokken voor een plaats bij de top-tien.