BRUSSEL - Met Lucien Van Impe als peter worden zondag in Erpe-Mere de Belgische kampioenschappen voor nieuwelingen en meisjes jeugd georganiseerd. ,,Op een parcours dat golvend genoeg is om attractieve titelraces te kunnen krijgen'', weet Lucien Van Impe.
Veel meer dan afgaan op de zegestanden kunnen we naar jaarlijkse gewoonte niet bij de nieuwelingen als we op zoek gaan naar de kanshebbers. Bij de tweedejaars brengt ons dat in de eerste plaats bij Ruben Engelen. De snelle Limburger voert de zegestand aan met elf overwinningen. Met acht zeges volgen Jason D’Haemers en Tosh Van der Sande. Zeven keer primus waren Sander Helven, Mathieu Vanderheere, Dries Vannevel en Nicolas Vereecken. Ook de kampioen van vorig jaar bij de eerstejaars Thomas Op de Beeck zal wel te duchten zijn, al won die de voorbije maanden nog maar een keer.

Bij de eerstejaars waren Jochen Deweer en Guillaume Van Keirsbulck, de kleinzoon van ex-wereldkampioen Benoni Beheyt, het meest succesvol. Ze wonnen elk al vijf keer. Uitkijken is het ook naar cyclocrosskampioen Sean De Bie.

Bij de meisjes nieuwelingen gaat alle aandacht uit naar Evelyn Arys. Het meisje uit Erondegem rijdt zo goed als voor eigen volk en was vorig jaar al kampioene. Met al vijftien overwinningen overdonderde ze ook dit jaar haar concurrentes.

Bij de meisjes juniores is de favorietenrol weggelegd voor Kelly Druyts met vijf zeges. Twee meer dan Alice Pirard, de beste van vorig jaar.