BEIROET - Bij gevechten met strijders van de Libanese Hezbollah zijn donderdag twee Israëlische soldaten om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van het leger donderdagavond bevestigd.
De gevechten, waarbij ook verscheidenen soldaten gewond raakten, vonden plaats in Libanon, nabij de grens met Israël. Eerder op de dag had de Arabische nieuwszender al-Jazeera gesproken van vier dode soldaten en drie gewonden.

Israëlische soldaten staken donderdag de grens met Libanon over, op de negende dag van het conflict dat startte met de gevangenneming van twee Israëlische soldaten aan de grens. Tijdens de gevechten zouden ook twee Hezbollahstrijders gedood zijn.

De twee omgekomen soldaten brengen het totale aantal Israëlische doden sinds het begin van het conflict op 29: vijftien burgers en veertien militairen. In Libanon vielen 327 doden. Duizenden buitenlanders vertrekken ook uit het land en al 500.000 Libanezen sloegen op de vlucht.

Helikopters

Een Israëlische officier is omgekomen en drie andere Israëlische militairen zijn gewond geraakt toen twee Israëlische helikopters aan de Libanese grens tegen elkaar botsten. De twee toestellen moesten een noodlanding maken en stortten neer dichtbij Ramot Naphtali, op enkele kilometers van het zuiden van Libanon.