PEER - De 19de editie van het Belgium Rhytm 'n Blues Festival in Peer bracht dit jaar van vrijdag tot zondag ruim 20.000 bluesfanaten op de been. Organisator Louis Vanhoevel dankt het succes niet enkel aan de hoge temperaturen, maar vooral aan de vernieuwende affiche. Die liet zich vooral opvallen door bands die blues veeleer als start- dan als eindpunt beschouwen.
Het Belgium Rhytm 'n Blues Festival deed ook dit jaar weer zijn reputatie van drinken en feesten alle eer aan. Ook opvallend ten opzichte van voorgaande edities was de grote hoeveelheid stoelen die de muziektent vrijwel helemaal inpalmden.

Trekpleisters Dave Edmunds op zaterdag en vooral Solomon Burke op zondag wisten het publiek duidelijk te bekoren. Andere vernieuwende groepen zoals Virus B-23 met zanger en harmonicaspeler Steven De Bruyn van El Fish vielen ook behoorlijk in de smaak. Dat gold eveneens voor de meer traditionele bluesgroepen en de meer onvoorspelbare bands zoals bijvoorbeeld de Noorse Vidar Busk & His true Believers.