BEGIJNENDIJK - Met de hulp van een vijftal leden van de Hagelandse afdeling van het Nationaal Komitee Weekendverblijven heeft een Brussels echtpaar dit weekend in de Ceulstraat in Begijnendijk een caravan en chalet afgebroken. Dat gebeurde in uitvoering van een vonnis van de Leuvense correctionele rechtbank. Het vonnis voorziet vanaf december in een dwangsom van 50 euro per dag als de afbraak tegen dan nog geen feit is.
De chalet en caravan bevonden zich in natuurgebied. Ze werden door het echtpaar al decennia als weekendverblijf gebruikt. Het was het 8ste en laatste pand dat in de Ceulstraat de afgelopen jaren om die reden op gerechterlijk bevel afgebroken werd. Ook even verderop in de Vangestelstraat in Begijnendijk moesten de afgelopen jaren een tiental chalets verdwijnen. Daar staan er momenteel nog twee overeind.

Maurice Ronsmans van de Hagelandse afdeling haalt naar aanleiding van deze afbraak weer fors uit naar het feit dat steeds ,,de kleine man" de dupe is van de gedwongen afbraken maar dat de groten - ,,Opgrimbie, Desimpel, Declerck..." - buiten schot blijven. Hij is er ook niet over te spreken dat in het jongste Vlaamse voorstel met betrekking tot de afbraakpolitiek er nog steeds geen sprake is van een uitdovingsbeleid voor wie vast woont in af te breken woningen in de zogenaamde prioritaire gebieden.