BRUSSEL - De E40 richting Leuven is in Sterrebeek sinds 8.45 uur opnieuw vrijgemaakt. Dat meldt de provinciale verkeerseenheid Brabant. Zondagnacht gebeurde omstreeks 2.30 uur een dodelijk verkeersongeval op de E40 richting Leuven, tussen Sterrebeek en Bertem. De E40 richting Leuven was door het ongeval versperd in Sterrebeek.
Het verkeersongeval is veroorzaakt door een 25-jarige bestuurder uit Juprelle die naar eigen zeggen achter zijn stuur in slaap gevallen was. Dat blijkt uit een mededeling van het Leuvens parket dat een onderzoek geopend heeft naar aanleiding van dit ongeval.

De 25-jarige reed met zijn VW Golf achteraan in op een Peugeot 205 die bestuurd werd door een 60-jarige uit Schaarbeek. Dat voertuig werd hierdoor weggekapulteerd en raakte nog twee andere wagens vooraleer over kop te gaan. De 60-jarige kwam om het leven. De bestuurders van de andere wagens raakten lichtgewond.

Het Leuvens parket stelde inmiddels een verkeersdeskundige aan. Een alcoholtest op de bestuurder die de aanrijding veroorzaakte bleek negatief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.