Aannemer ontkent zwartwerk op dak paleis
Er zijn inbreuken vastgesteld bij de werven op het koninlijk paleis.
Het bouwbedrijf Six uit Izegem ontkent dat het twee Polen illegaal aan het werk heeft gezet op het dak van het koninklijk paleis in Brussel. De onderneming kreeg wel een verwittiging om de veiligheidsvoorschriften beter na te leven.
Verschillende media berichtten zaterdag dat er vrijdag drie zwartwerkers werden betrapt bij herstellingswerken op het dak van het koninklijk paleis in Brussel. Het Vlaamse bedrijf Six zou twee Polen illegaal tewerk hebben gesteld en een Waals bedrijf zou een beroep hebben gedaan op een illegale Fransman.

Zaakvoerder Benjamin Six ontkent de feiten. 'Er waren wel degelijk drie Polen aan het werk op het dak van het paleis, maar die zijn in orde met alle documenten', stelt Six. 'We hebben geen enkele waarschuwing gekregen van de inspectiediensten.'

Six kreeg wel een verwittiging voor het naleven van de veiligheidsvoorschriften. Er werden overtredingen van de helmplicht vastgesteld en er was geen collectieve bescherming van de arbeiders. De dakwerkers zijn enkel individueel beschermd met een klimgordel.

Bij het Waalse bedrijf ging het om een Franse jobstudent die mogelijk nog niet geregulariseerd was.

De Regie der Gebouwen, die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden, verklaart zaterdag nog geen officiële informatie te hebben over de resultaten van de inspectie. Als er sprake is van zwartwerk zal de Regie de aannemer in gebreke stellen. Indien hij zich niet onmiddellijk in orde stelt met de sociale wetgeving, volgen er boetes en eventueel een stopzetting van de opdracht.