LIMASSOL - Onze landgenoot Freddy Loix (Hyundaï Accent) en de Fransman Gilles Panizzi (Peugeot 206) hebben zaterdag op hun beurt met technische problemen de strijd moeten staken in de rally van Cyprus. Loix stond op dat ogenblik als 10e gerangschikt, Panizzi bezette de derde plaats.
De Noor Petter Solberg (Subaru Impreza) staat na dag 2, zaterdag, aan de leiding. Solberg gaat de Fin Harri Rovanpera (Peugeot 206) en de Fransman Sébastien Loeb (Citroën Xsara) vooraf na twaalf chronoritten. Rovanpera volgt op 25.2 seconden, Loeb op 2:44.5 met nog zes specials op zondag.

De Fin Marcus Gronholm (Peugeot 206), heeft zaterdagmorgen tijdens de tweede chronorit van de tweede etappe de strijd moeten staken. Gronholm werd in deze 7de manche om het wereldkampioenschap het slachtoffer van transmissieproblemen en moest noodgedwongen de strijd staken.

Dat was eveneens het geval voor de Est Markko Martin, twee weken terug winnaar van de rally van Griekenland, en onze landgenoot François Duval die beiden in hun Ford Focus af te rekenen hadden met oliedrukproblemen in de motor.