Da Vinci Code maakt beste start van het jaar in VS
NEW YORK - De Da Vinci Code, de filmversie van de bestseller van Dan Brown, heeft zich bij zijn première in de Verenigde Staten als de tot nog toe succesvolste film van het jaar bewezen. Hij bracht volgens de studio’s vrijdag, bij zijn eerste vertoning in de bioscoopzalen, al rond de 29 miljoen dollar (23 miljoen euro) op. Dat betekent een gemiddelde opbrengst van 7.764 dollar per zaal.
Met dat resultaat houdt de omstreden Da Vinci Code ook duidelijk de actieprent Mission Impossible: III met Tom Cruise achter zich. De katholieke Kerk had tot een boycot van de film opgeroepen, omdat die ,,historische feiten vervalst en wereldwijd het geloof van miljarden mensen kwetst''.

Ondanks deels vernietigende kritieken na de wereldpremière op het filmfestival van Cannes is de Da Vinci Code wereldwijd met succes op het grote publiek losgelaten. ,,Het eerste weekeinde wordt ongetwijfeld een van de beste ooit'', zei Jeff Blake, de marketingdirecteur van Colombia Pictures zondag. De verfilming van het boek van Dan Brown staat nu al in elk geval wat betreft de opbrengsten van het eerste weekend in de top-20 van de succesvolste films aller tijden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig