ANTWERPEN - Bij een controleactie in het Antwerpse Schipperskwartier heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag dertien vrouwen en twee mannen opgepakt die illegaal in het land verbleven. De vrouwen werden naar een gesloten centrum overgebracht voor verder onderzoek door de cel mensenhandel van de federale politie. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen zondag.

De actie, die de naam Nightlife meekreeg, kwam er op advies van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. De politie controleerde verschillende etablissementen aan de Oudemansstraat, omdat daar in het verleden al meer dan honderd zwarte prostituees werden aangetroffen die illegaal in het land verbleven. Sommige van die vrouwen zouden mogelijk het slachtoffer zijn van mensenhandel, betrokken zijn bij schijnhuwelijken of louche familieherenigingen.

Verschillende van de dertien vrouwen die afgelopen nacht werden opgepakt, hadden valse documenten op zak. Ook de Sociale Inspectie nam aan de actie deel. In een café werd een invalide zwartwerker aangetroffen. Daar werd daar ook een iemand aangehouden omdat hij in het bezit was van 3 gram cocaïne.

Bij de actie werden in totaal 66 politiemensen ingezet.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig