SUGO - Stefan Everts heeft zondag in Sugo de GP van Japan gewonnen. De negenvoudige wereldkampioen haalde het in de vijfde manche van het WK motorcross voor twee landgenoten, Steve Ramon (2e) en Ken De Dijcker (3e). Het is voor Everts al de vijfde GP-zege van het seizoen, de 92e uit zijn carrière.

Everts toonde zich in Sugo opnieuw ongenaakbaar. Hij reed in de twee reeksen van start tot finish aan de leiding en won telkens met een straat voorsprong. Door het falen van de Est Tanel Leok, die niet verder kwam dan een 3e en een 12e stek, heeft Everts nu al 61 punten voorsprong op zijn dichtste concurrent. Ken De Dijcker is derde met 74 punten achterstand.

De Dijcker presteerde in Sugo opvallend sterk. In de eerste reeks reed hij van de 11e naar de 2e plaats, in de tweede reeks rukte hij opnieuw op, maar door motorproblemen viel hij op het einde van de wedstrijd nog terug van de 4e naar de 8e stek.

Kevin Strijbos miste in beide reeksen zijn start. In de openingsreeks werd hij bij de eerste doortocht als 19e geregistreerd. Hij zette wel de achtervolging in, maar verder dan de 12e plaats kwam hij niet. In de tweede reeks rukte hij van de 18e plaats op naar de 4e.

Steve Ramon was na Everts opnieuw de beste Belg. De Jabbekenaar lukte twee prima starten maar diende in de eerste reeks het onderspit voor de 2e plaats te delven tegen Tanel Leok en Ken De Dijcker. In de tweede reeks was hij heer en meester over die 2e plaats.

Met 7 landgenoten in de top-10 in Sugo staat de aflossing voor Stefan Everts in ieder geval klaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig