HASSELT - De SP.A overweegt om Jacinta De Roeck, de niet verkozen lijsttrekster van Agalev in Limburg, te coöpteren in de Senaat. Dat houdt niet in dat De Roeck overstapt naar SP.A-Spirit. Ze zou als Agalev'ster in de Senaat zetelen.
Die beslissing spruit volgens SP.A-voorzitter Steve Stevaert voort uit de goede samenwerking tussen groen en rood in Limburg.

Volgens de partijvoorzitter van de Vlaamse socialisten gaat het enkel om een voorstel en is het Agalev zelf dat moet beslissen of ze ingaat op het aanbod. ,,Maar het is voor ons bespreekbaar'', verklaarde hij vanmiddag.

Met het voorstel wil Stevaert de groenen naar eigen zeggen niet over de streep trekken om in kartel met de SP.A te stappen. Toch niet op nationaal niveau. Het voorstel heeft wel alles te maken met de situatie in Limburg - waar de groenen op sommige plaatsen al samenwerken met de SP.A - en de recente uitspraken van de lokale politiek secretaris van Agalev Fabian Spreeuwers, voegt Stevaert eraan toe. Spreeuwers liet de voorbije dagen weten een kartel met de SP.A wel te zien zitten.

Bij de SP.A valt te horen dat het gaat om een voorstel van de vier Teletubbies. De Agalev-partijtop is volgens de Rug-kranten niet meteen tevreden met de démarche van de socialisten. ,,Als ze het voorstel niet willen aanvaarden, is het voor mij ook goed'', reageert Stevaert vandaag.

Het provinciaal partijbestuur van Agalev-Limburg heeft gisteravond laat beslist eerst de verkiezingsresultaten grondig te willen evalueren vooraleer een uitspraak te doen over een eventuele samenwerking met de SP.A. In afwachting kondigt de afdeling een mediastilte af.