ROESELARE - KSV Roeselare heeft de contracten met vermeende voetbalmakelaars Bart D. en Maurice C. stopgezet. Ook zegt de club dat James S. binnen KSV Roeselare geen enkel mandaat bezit.
Het bestuur van Roeselare zegt dat die beslissing al begin dit jaar werd genomen. Maar het is zo goed als zeker dat die beslissing er kwam nadat senator Jean-Marie Dedecker een aantal onthullingen deed over mensenhandel in het voetbal. Na de verklaringen van Dedecker stuurde ook Roeselare de spelers Omo en Tanko terug naar Nigeria.

Vrijdag heeft de cel mensenhandel van de federale politie de spelers Charles O. en Manneseh I. ondervraagd. Manneseh werd op 18 januari bij Roeselare aangesloten. Charles is reeds sedert het seizoen 1999-2000 aangesloten en kwam in Roeselare spelen na een transfer van Waregem.

Na die ondervragingen stelde het parket van Kortrijk een onderzoeksrechter aan. Vrijdagavond werden huiszoekingen verricht in de woningen van secretaris Roland D, verzorger José V. en speler Manneseh I.

De federale politie viel ook binnen in het clubsecretariaat op het domein Schiervelde. De speurders namen ondermeer de contracten van de spelers mee. De resultaten van de huiszoekingen zijn door het parket nog niet meegedeeld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig