KAPELLEN - Michael Boogerd heeft dinsdag zijn eerste trainingskilometers afgelegd nadat hij donderdagavond een breuk in zijn middenvoetsbeentje opliep. De wielrenner van Rabobank stapte gematigd optimistisch van de fiets. "Ik kon er redelijk mee fietsen. Het ging beter dan ik verwacht had", aldus Boogerd die hoopt op tijd fit te zijn voor de klassiekers Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.
Boogerd brak donderdag bij een stoeipartij met zoontje Mikai een stuk van het middenvoetsbeentje af. Vrijdag werd de rechtervoet ingetaped waarna hij tot dinsdag wachtte met het passen van een raceschoen. "Het blijft een gevecht tegen de tijd, maar ik ben niet supernegatief", zei Boogerd. Boogerd gaat later in april in de klassiekers in actie komen op voorwaarde dat hij in de Ronde van het Baskenland (3-7 april) naar een aanvaardbaar niveau groeit. "Als ik er op 80 procent inga en op 95 procent uitkom, kan ik in de laatste week voor de Amstel aan die laatste 5 procent werken. Ik wil alleen in de klassiekers starten als ik er iets te zoeken heb."

Ondanks zijn rentree op de fiets, wilde Boogerd niet te vroeg juichen: "Ik ga nu nog maar van het slechtste scenario uit, want ik heb vaker het deksel op de neus gehad. Feit is dat ik een middenvoetsbeentje gebroken heb en dat daar tape omheen zit waarmee het niet echt lekker fietsen is."