ABVV wil dringend overleg met regering
Foto: mh
BRUSSEL - Het ABVV vraagt met aandrang dat de regering overleg zou plegen met de sociale partners. De socialistische vakbond vraagt dit naar aanleiding van de regeringsbeslissing over de uitbreiding van de koopzondagen en de versoepeling van de erkenning als toeristische zone.
Eerder vandaag uitten de bediendenbonden al hun ongenoegen over de regeringsbeslissing. Het ABVV hekelt het feit dat bij de uitwerking van de ‘10 werven’ van de regering beslissingen worden genomen ,,zonder enig voorafgaandelijk overleg met de werknemersvertegenwoordigers’’, zelfs als die beslissingen ingrijpen in de arbeidssituatie. De vakbond wijst op de uitbreiding van het zondagswerk en zegt dat de levenskwaliteit van de werknemers wordt aangetast.

De beslissing druist, aldus de bond, ook in tegen bestaande afspraken tussen werkgevers en werknemers. Ook andere sectoren, zoals het openbaar vervoer, zullen gevolgen ondervinden, luidt het. Het ABVV vraagt met aandrang dat de regering overleg zou plegen met de sociale partners, vooraleer de beslissing verankerd wordt door politieke evenwichten.