Kate Ryan zingt als zevende in halve finale
Foto: belga
ATHENE - Tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival op 18 mei zal Kate Ryan als zevende aantreden met haar liedje 'Je t’adore'. Dat blijkt uit de rangorde, die de organisatoren vandaag bekendmaakten.

Vorig jaar stuurde de Waalse zanger Nuno Resende met zijn liedje 'Le Grand Soir' maar die overleefde de halve finale niet. België moet dit jaar dus opnieuw proberen om die hindernis te nemen.

De tien eerste landen van de halve finale mogen deelnemen aan de finale op 20 mei, waarvoor al veertien landen rechtstreeks geplaatst zijn. Het betreft Zwitserland, Moldavië, Israël, Letland, Noorwegen, Spanje, Malta, Duitsland, Denemarken, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Frankrijk en Kroatië.

Opener van de halve finale is Armenië. De andere concurrenten van België zijn Bulgarije, Slovenië, Andorra, Wit-Rusland, Albanië, Ierland (dat het grootste aantal edities heeft gewonnen), Cyprus, Monaco, Macedonië, Polen, Rusland, Turkije, Oekraïne, Finland, Nederland, Litouwen, Portugal, Zweden, Bosnië-Herzegovina en IJsland, dat als laatste land van de 23 halve finalisten aantreedt.

Bij de puntentelling zal België als negende de punten van de televoting toekennen. Slovenië opent, Turkije sluit af.