Google lanceert financiële nieuwssite
Foto: rr
BRUSSEL - Het internetbedrijf Google lanceert een gespecialiseerde nieuwssite voor beleggers.
Google Finance verzamelt financieel nieuws en informatie over beursgenoteerde bedrijven, zoals de jaarcijfers, de samenstelling van het management of aanverwante bedrijven. Ook beleggingsfondsen komen uitgebreid aan bod.

Opvallend is de interactieve grafiek met beurskoersen. Hierop zijn ankers aangebracht die een bepaalde koers linken aan een bepaald nieuwsfeit, bijvoorbeeld overnameplannen, herstructureringen of het binnenhalen van een contract. Beurskoersen komen met twintig minuten vertraging binnen.

Betastadium

Google Finance biedt verder onderdak aan discussiefora. Wie een Google-account heeft, kan tot 200 effecten en fondsen aan zijn portfolio toevoegen.

Zoals gebruikelijk bij veel nieuwe producten van Google is Google Finance nog in het bètastadium. Met een dergelijke testversie heeft het internetbedrijf altijd een pasklaar argument wanneer het misloopt.

Het idee van de gratis dienst is volgens een woordvoerder van het bedrijf afkomstig van enkele medewerkers in India, die naar een betere manier zochten om financiële informatie op te zoeken. De voornaamste concurrenten voor de nieuwe Google-dienst zijn Yahoo! Finance, MSN Finance, The Street.com en Marketwatch.com.