BRUSSEL - Burgemeester Jo Van Eetvelt (CD&V) van Bornem plant een reeks gesprekken over de problemen bij drukinktenfabrikant Siegwerk in Bornem. Bij Siegwerk staan door een sluiting 300 banen op de tocht.
Van Eetvelt wil praten over een mogelijke overname van het bedrijf. Hij plant gesprekken met de bedrijfsverantwoordelijken, met vakbondsafgevaardigden en met de ondernemingsraad. ,,Hoewel de vooruitzichten niet gunstig zijn, wenst de burgemeester te praten over een mogelijke overname van het bedrijf alsook over de mogelijke herinrichting van de bedrijfssite van Siegwerk voor een nieuwe vestiging'', luidt het dinsdag in een persbericht.

Volgens het persbericht is deze week ook een vergadering over de problemen bij Siegwerk gepland op het kabinet van de Vlaamse minister-president, Yves Leterme (CD&V).

Het management van Siegwerk liet al weten de pogingen van de burgemeester op prijs te stellen. ,,Ook al bleek er volgens onze berekeningen en door een overcapaciteit in de sector geen andere geschikte oplossing dan een sluiting , misschien slaagt de politiek er in een andere uitweg te vinden. Is dat het geval, des te beter'', zegt Yves de Poorter, Managing Director Siegwerk Benelux.