BANGKOK - Gelovigen hebben in de Thaise hoofdstad Bangkok een 27-jarige man doodgeslagen die met een hamer een beroemd standbeeld van de hindoegod Brahma had vernield. De man was volgens de politie psychisch gestoord. Twee personen zijn gearresteerd in verband met de moord.
Dagelijks bezoeken duizenden Thailanders en toeristen het vierkoppige beeld, dat geluk zou brengen. Het beeld staat middenin een dure winkelwijk. Sommigen zagen het incident als een slecht voorteken in verband met de politieke crisis die momenteel in Thailand heerst. Volgens de astroloog Samrit Klomkliang duidt de vernieling van het heiligdom erop dat er bloed vergoten zal worden, als premier Thaksin Shinawatra niet voor 29 maart aftreedt. In Thailand worden astrologie en waarzeggerij zeer serieus genomen. Samrit zegt de premier en zijn familie van astrologische adviezen te dienen.

Vice-premier Surakiart Sathirathai, die ook waarnemend minister van cultuur is, bezocht het vernielde beeld en zei dat er binnen een maand een nieuw beeld zal komen, waarin zoveel mogelijk stukjes van het oude zullen zijn verwerkt. Hij zei ook dat het beeld voortaan beter bewaakt zal worden.