Clijsters verdedigt titel op Key Biscayne
Archieffoto Foto: rr
Kim Clijsters verdedigt vanaf morgen haar titel op het WTA-tornooi van Key Biscayne. Het is voor de Limburgse haar eerste tornooi sinds haar verloren finale op het WTA-tornooi van Antwerpen.

Ook Justine Henin-Hardenne staat op de inschrijvingslijst, maar zij beslist pas woensdag of ze ook effectief meespeelt. De Waalse sukkelt met een knieblessure en heeft ook last van haar rug.

,,Mijn rugpijn is wellicht te wijten aan het voortdurend spelen op hardcourt", meldt Henin-Hardenne op haar website. Ze zal enkele onderzoeken ondergaan en zal ook een dokter raadplegen in verband met de steeds opkomende pijn aan haar knie. In functie van wat de dokter haar zal aanraden, zal ze morgen pas beslissen of ze al dan niet in actie komt in Miami. Als reekshoofd is ze sowieso vrijgesteld in de eerste ronde.

Finale tegen Mauresmo of Clijsters?

Indien ze deelneemt, zal Henin-Hardenne het in de tweede ronde opnemen tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Meghann Shaughnessy (WTA 87) en de Italiaanse Mara Santangelo (WTA 42), twee speelsters tegen wie ze het eerder als opnam en van wie ze steeds won. In de achtste finales kan zehet pad kruisen van Sugiyama of Likhovtesva, en dat van Hingis, Kuznetsova of Schnyder in de kwartfinales. In de halve finale zou wel eens de kersverse nummer één van de wereld kunnen wachten: de Française Amélie Mauresmo.

Kim Clijsters werd ingedeeld in de andere tabelhelft, samen met de Russin Maria Sharapova (WTA 4), de verliezend finaliste van vorig jaar. Clijsters neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaanse Jill Craybas (WTA 54), van wie ze al twee keer won in evenveel confrontaties.

De reekshoofden:
1. Amélie Mauresmo (Fra)
2. Kim Clijsters (BEL)
3. Justine Henin-Hardenne (BEL)
4. Maria Sharapova (Rus)
5. Nadia Petrova (Rus)
6. Elena Dementieva (Rus)
7. Patty Schnyder (Zwi)
8. Venus Williams (VSt)