De Belgen die vanaf morgen aantreden op het ATP Masters Series-tornooi van Key Biscayne kennen hun tegenstanders. Er komen vier landgenoten in actie: de broers Olivier (ATP 30) en Christophe Rochus (ATP 50), Xavier Malisse (ATP 40) en Kristof Vliegen (ATP 57).

Olivier Rochus is 29e reekshoofd in Miami en is dus vrijgesteld in de eerste ronde. In de tweede ronde staat hij tegenover de winnaar van het duel tussen de Luxemburger Gilles Muller (ATP 71) en de Wit-Rus Max Mirny (ATP 55). Zijn broer Christophe staat in de eerste ronde voor de eerste keer in zijn carrière tegenover de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie (ATP 69). Bij winst volgt in de volgende ronde mogelijk een duel met de Amerikaan Andre Agassi (ATP 10).

Xavier Malisse mag het opnemen tegen de Fin Nicolas Lapentti (ATP 100). De twee ontmoetten elkaar al twee keer: in 2000 was Lapentti in Delray Beach te sterk in twee sets, een jaar later haalde Malisse het in twee sets op het tornooi van Delray Beach.

Kristof Vliegen krijgt de Servo-Montenegrijn Boris Pashanski (ATP 59) tegenover zich. Ze speelden nog nooit tegen elkaar.

Het tornooi is uitzonderlijk sterk bezet. De volledige top-16, met uitzondering van nummer 13, de Zweed Thomas Johansson, is er bij in Miami. De Zwitserse titelverdediger Roger Federer is eerste reekshoofd.

De reekshoofden:
1. Roger Federer (Zwi)
2. Rafael Nadal (Spa)
3. David Nalbandian (Arg)
4. Andy Roddick (VSt)
5. Nikolay Davydenko (Rus)
6. Ivan Ljubicic (Kro)
7. Guillermo Coria (Arg)
8. Gaston Gaudio (Arg)
9. James Blake (VSt)
10. Andre Agassi (VSt)
11. David Ferrer (Spa)
12. Richard Gasquet (Fra)
13. Lleyton Hewitt (Aus)
14. Juan Carlos Ferrero (Spa)
15. Radek Stepanek (Tsj)
16. Nicolas Kiefer (Dui)
...
29. Olivier Rochus (BEL)