SKOPJE - De etnische-Albanese guerrilla's wijzen het ultimatum van de Macedonische regering af. De rebellen zullen hun posities in de heuvels rond de stad Tetovo woensdag niet opgeven. Dat heeft een van de commandanten van de Albanese strijders gezegd.
Volgens de rebellenleider kunnen zijn troepen de aangekondigde aanval van Macedonië met tanks en artillerie weerstaan. Hij dreigde de gevechten uit te breiden naar de straten van Tetovo.

De regering van Macedonië gaf de etnisch-Albanese rebellen rond Tetovo dinsdag 24 uur de tijd zich over te geven of terug te trekken. De Macedonische strijdkrachten hebben de posities van het Nationaal Bevrijdings Leger (UÇK) in de omliggende heuvels dinsdag enkele uren met zwaar geschut bestookt.

Volgens het ultimatum zullen de troepen van tot vanavond middernacht niet meer op de stellingen van de rebellen schieten tenzij zij worden aangevallen. Na het verstrijken van het ultimatum zullen Macedonische troepen alle beschikbare middelen inzetten tegen de rebellen tot hun posities zijn vernietigd, aldus de ministeries van Binnenlandse Zaken en Defensie.