Pietro Allatta in de tegenaanval
Foto: corelio
BRUSSEL - Voetbalmakelaar Pietro Allatta beticht de voetbalclubs ervan nog steeds afspraken te maken over de uitkomst van voetbalwedstrijden. Dat beweert Allatta, een van de verdachten in de zaak-Ye rond vervalste voetbalwedstrijden, in een exclusief interview woensdagavond met RTL-TVI en VTM in hun avondnieuws. Het gesprek met Allatta werd opgenomen op het eiland Mauritius, waar hij momenteel verblijft.
De manager zegt over bewijzen te beschikken dat er nog steeds voor grote sommen gewed wordt op wedstrijden in eerste klasse. ,,Elk weekend worden wedstrijden vervalst. Ik ben er zeker van'', zei hij op RTL TVI.

Allatta beweert ook dat Anderlecht hem in het kader van de transfer van doelman Silvio Proto een duistere commissie van 15.000 euro heeft voorgesteld.

Herman Van Holsbeeck, manager van landskampioen RSC Anderlecht, ontkent dit. ,,Om de twee maanden uit meneer Allatta beschuldigingen aan mijn adres. De zaak is in handen van mijn advocaat, meester Daniel Spreutels. We hebben al eerder een klacht neergelegd en ik hoop dat Allatta over dit alles komt debatteren voor het gerecht. Zelf moet ik met betrekking tot deze hele zaak volgende week voor de federale politie verschijnen. Dat is niet de eerste keer. We zullen hierover voor de rechter debatteren met alle bewijzen die voorhanden zijn. Ik was trouwens de eerste in het voetbalmilieu die zei om niet met meneer Allatta aan tafel te gaan zitten. Ik ken zijn persoon immers. Om die reden was ik ook gekant tegen de transfer van Silvio Proto'', aldus Van Holsbeeck.