FRANKFURT - Na Renault en Nissan is ook Volkswagen, de grootste autoconstructeur van Europa, niet geïnteresseerd in het Amerikaanse Chrysler. Dat heeft een woordvoerder van VW woensdag gezegd.
Het noodlijdende Chrysler werd vorige week door zijn moederholding DaimlerChrysler in de etalage gezet.

VW werkt met Chrysler samen inzake mini-vans. De Duitse constructeur werd genoemd als mogelijke kandidaat-overnemer van de Amerikaanse constructeur. VW boekt al jaren zware verliezen in de VS. De autobouwer heeft geen fabrieken in Noord-Amerika en heeft te lijden onder de sterke euro, aangezien veel moet worden geïmporteerd vanuit Europa.

Eerder stelden het Franse Renault en zijn Japanse partner geen interesse te hebben. Daarmee wordt het aantal mogelijke kandidaten schijnbaar beperkt tot het Amerikaanse General Motors, zo schrijft het Franse persagentschap AFP. Daarnaast is het ook mogelijk dat Chrysler verkocht wordt aan een investeringsfonds.

Bij de overname in 1998 door Daimler werd de waarde van Chrysler geschat op 35 miljard dollar. Volgens schattingen van analisten van de Bank of America zou de constructeur nu nog slechts 5 miljard dollar waard zijn.