SINT NIKLAAS/BEVEREN - De arbeidsrechtbank van Sint-Niklaas heeft woensdag voetbalclub KSK Beveren veroordeeld tot het betalen van een ontslagvergoeding aan ex-trainer Vincent Dufour en diens assistenten Almeras en Dante.
Volgens de rechter verbrak de Wase eersteklasser vorig jaar op een onrechtmatige manier de arbeidsovereenkomst met zijn Franse coach. Ook moet de club achterstallig loon uitbetalen. In totaal gaat het om een som van ongeveer 300.000 euro.

De advocaat van KSK Beveren zei dat het contract niet rechtsgeldig was. Het was ondertekend door toenmalig algemeen directeur Jean-Marc Guillou, maar die was volgens de club niet gemachtigd om zulke overeenkomsten af te sluiten. De verdediging van Dufour wees er echter op dat de Wase club de lonen altijd had uitbetaald en dus wel degelijk het contract erkende. De arbeidsrechtbank verklaarde de vorderingen van het trio dan ook grotendeels gegrond.

Dante krijgt 5398 euro loonachterstal en 63.843 euro ontslagvergoeding. Zijn collega Almeras heeft nog 1715 euro loon tegoed en krijgt een ontslagvergoeding van 83.129 euro. Ex-hoofdtrainer Dufour tot slot krijgt de grootste ontslagvergoeding van 138.548 euro en 2588 euro loonachterstal. Ook moet Beveren 2000 euro storten in een groepsverzekering.

Tot slot wordt de club à rato van 15 euro dwangsom per dag verplicht een C4-formulier af te leveren aan de drie ex-trainers.

Dufour vroeg een onmiddellijke uitvoerbaarheid van het vonnis. De club zit immers in financiële moeilijkheden. De rechtbank ging hier gedeeltelijk op in. KSK Beveren kan tegen de veroordeling in beroep gaan, maar moet de verschuldigde bedragen wel reserveren op een aparte rekening.

Beveren beraad zich over beroep

,,Beveren werd grotendeels in ongelijk gesteld, doch niet volledig. De arbeidsovereenkomst is als dusdanig nietig verklaard, maar gehonoreerd door de handelwijze van Jean-Marc Guillou. De club heeft nu 30 dagen de tijd om in beroep te gaan en zal dit bespreken met zijn raadsman. De eventuele schade die eruit voorkomt zal verhaald worden in de schadeclaim ten overstaan van Jean-Marc Guillou'', klinkt het op de website van Beveren. Van het bestuur was niemand bereikbaar voor verder commentaar.