Kim Clijsters trouwt op 14 juli
Tennisster Kim Clijsters treedt op 14 juli in het huwelijk met haar vriend, de Amerikaanse basketspeler Brian Lynch. Dat meldt ze woensdag op haar website. ,,We trouwen net na Wimbledon. Daar gaat de komende weken dan ook al mijn aandacht naartoe", zegt ze. Clijsters en Lynch zijn verloofd sinds april 2006.
,,Ik neem nu een weekje rust: zowel fysiek, maar ook emotioneel moet ik nog even op adem komen. Dan begin ik opnieuw met hardcourttraining met het oog op het toernooi van Miami. Daarna focus ik vooral op Eastbourne en Wimbledon. En net na Wimbledon, op 14 juli, trouwen we. Dus daar gaat de volgende weken ook mijn aandacht naartoe'', meldt Clijsters.

Kim Clijsters en Brian Lynch, die uitkomt voor eersteklasser Bree, zijn verloofd sinds april 2006. Daarvoor was de Limburgse ook al verloofd met de Australische tennisser Lleyton Hewitt, maar die relatie sprong af eind 2004.

,,Mijn allermooiste tennismoment''
Nog op haar website blikt Clijsters terug op de Proximus Diamond Games, haar afscheidstoernooi in België waarvan ze vorige zondag de finale verloor van Amélie Mauresmo. ,,Jullie hebben me vorige week en zeker zondag zo ontzettend veel gegeven dat ik er nog niet goed van ben. Het was een superspeciale week, met een onvergetelijk einde! Ik ben nog aan het bekomen van de emoties in Antwerpen. Wat die zondag in het Sportpaleis hing is iets wat ik nooit eerder ervaren heb. Dit was méér dan het winnen van eender welk toernooi. En daar nog Koen en Kris met hun aangrijpende tekst bovenop, de massa volk en tal van bekenden die er per se wilden bij zijn,... Dit zal voor eeuwig op 1 staan als men naar mijn mooiste tennismoment vraagt. Sowieso was heel de week prachtig: al van voor de eerste match tot het moment waarop ik het Sportpaleis zondag verliet'', klinkt het.

Kim Clijsters stopt dit jaar zoals al langer geweten is met tennissen. Toch blijft ze ook na 2007 actief in de sport. Zo wordt ze onder andere toernooidirecteur van de Diamond Games. ,,Volgend jaar wil ik met veel plezier aan dit toernooi meewerken, door onder andere een aantal speelsters te overtuigen naar Antwerpen af te zakken, zodat de Proximus Diamond Games dezelfde topbezetting zullen hebben als de voorbije edities'', aldus nog Clijsters.