EINDHOUT - Vele honderden rouwenden hebben woensdagmiddag in Eindhout, bij Laakdal, afscheid genomen van Lien Van Hout. De 19-jarige studente rechtspraktijk overleed vorige week woensdag aan haar verwondingen na een harde klap tegen een muur met stootkussen op de indoorskipiste Snow Valley in het Limburgse Peer.

De parochiekerk Sint-Lambertus was woensdagmiddag te klein voor de vele familieleden, tennisvrienden en schoolgenoten. Een groepje van honderd trotseerde het gure weer en volgde de dienst buiten aan de kerk. Ze konden de emotionele toespraken volgen via luidsprekers.

Iedereen die het woord nam, schetste hetzelfde beeld. ,,Lien was een prachtmeid, speels en plichtbewust'', klonk het. ,,Het is allemaal zo onwezenlijk'', sprak de pastoor. ,,Met een spetterende skivakantie in het vooruitzicht, kwam woensdagavond het alarmerende bericht van de fatale afloop van Liens klap tegen die muur. Ze laat een leegte achter die moeilijk doordringt.''

Ook het bidprentje dat werd uitgedeeld, schetst een levenslustige jonge vrouw: zeven kleine fotootjes van Lien, telkens met een stralende glimlach. ,,Je was een ster Lieneman, het centrum van je massale vriendenkring. Je hebt in je jonge leven zoveel geluk en vriendschap meegegeven. Een engel kan je niet meer worden, want dat was je al. Vergeten doen we je nooit'', sprak de moeder van haar vriend Jef.

De uitvaart werd opgeluisterd door Liens lievelingsmuziek, die haar nichtjes en neven hadden uitgekozen. Tijdens de laatste groet klonk op de achtergrond onder meer het liedje So Young van The Corrs.