BRUSSEL - Om allochtone werkzoekenden beter te bereiken, biedt VDAB aan bedrijven de mogelijkheid om vacatures te plaatsen op doelgroepensites die vaak bezocht worden door allochtonen. Zo staan binnenkort vacatures op de sites van het Minderhedenforum, een samenwerkingsverband van 13 landelijke allochtone federaties, en het intercultureel platform Kif Kif, zo laten beide organisaties weten.
Het Minderhedenforum begint in het voorjaar met het doorplaatsen van VDAB-jobaanbiedingen binnen het kader van het project ,,Wervend Werken''. Het Minderhedenforum benadrukt dat het niet gaat om aanbiedingen die exclusief voor allochtonen zijn. De jobaanbiedingen verschijnen gelijktijdig op de VDAB-websites, de WIS-terminals en de ,,doelgroepensites''.

,,We maken ons sterk dat we via onze website en via ons netwerk zowel hoog- als laaggeschoolde allochtonen kunnen bereiken'', aldus coördinator Naima Charkaoui. Het zou zeker om honderden zoniet duizenden vacatures gaan.

Ook het intercultureel platform Kif Kif plaatst vacatures van werkgevers die zich ertoe verbinden werk te maken van diversiteit op haar site. ,,We zijn ervan overtuigd dat dit signaal de motivatie van allochtone werkzoekenden zal verhogen omdat deze keer een duidelijk signaal langs de ,,aanbodzijde'' wordt gegeven dat ze welkom zijn'', aldus coördinator Dany Neudt.

Vanaf 15 maart is op de site van Kif Kif de vacaturedatabank toegankelijk, samen met extra jobinformatie. Met het initiatief willen Kif Kif en de VDAB ,,werkgevers die het menen met een interculturele samenleving de kans geven zich op een positieve manier aan werkzoekenden voor te stellen.''