Danny Boffin voor rechter in drie dossiers
HASSELT - Danny Boffin, de gewezen voetballer van onder meer Anderlecht, Metz en Sint-Truiden, moest zich woensdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank in drie dossiers verantwoorden wegens schriftvervalsing, bedrieglijk onvermogen en misbruik van vertrouwen. Woensdag werd Danny Boffin ondervraagd en heeft het openbaar ministerie gevorderd. De zaak is in voortzetting gesteld op woensdag 18 april.
Alles draait om luxevoertuigen. In het eerste dossier stond de 41-jarige Boffin samen met zijn schoonbroer terecht. Hij had schriftvervalsing gepleegd, omdat hij op een verzoekschrift van collectieve schuldenregeling in januari 2005 vermeld had dat hij geen roerende goederen had, terwijl hij eigenaar was van een Porsche. Dat voertuig had hij verborgen en achtergehouden voor potentiële schuldeisers.

De Porsche van Boffin werd aangetroffen in een schuur in Zonhoven, die zijn schoonbroer zou geregeld hebben. Zijn schoonbroer beweerde dat hij de Porsche in Frankrijk gekocht had, maar kon volgens het parket geen factuur of aankoopbewijs voorleggen. Het duo wilde de Porsche onttrekken aan schuldeisers. Het openbaar ministerie vorderde de toepassing van de strafwet en vroeg de verbeurdverklaring van de Porsche.

In het tweede dossier had Boffin een geleasde Mercedes verkocht, terwijl dat niet mocht. Hij was in zijn Franse periode als voetballer bij FC Metz door een vastgoedproject in financiële problemen gekomen. Hij had de wagen met een waarde van 52.631 euro gekocht. Hij betaalde een voorschot, maar de rest van het afbetalingsplan loste hij niet af. Deze feiten bekende de voetballer.

In een derde dossier stond hij terecht voor het bestellen van vijf luxevoertuigen in 2003 en 2004. Het ging om een Porsche, een Volkswagen Touareg, een BMW Coupé, nog een BMW en een Lamborghini. De leveranciers zorgden dat de wagens klaar stonden, maar ze werden nooit afgehaald. De Lamborghini bestelde hij tijdens het autosalon in 2004. Volgens het parket verschafte hij zich geloofwaardigheid door zijn bekendheid en zat er een systematiek in. Sommige voertuigen waren met speciale accessoires uitgerust. Hierover vertelde Boffin dat hij een bedrag van 4 miljoen Belgische frank in een Japanner had geïnvesteerd en in ruil mocht hij auto's bestellen.

De raadsman van Boffin, Luc Jenné, gaat voor de vrijspraak in twee van de drie dossiers.